Reprezentant al Băncii Mondiale: Partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova sunt alături de oamenii de afaceri și cred ca decriminalizarea infracțiunilor economice va ajuta climatul investițional

Partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova încurajează adoptarea setului de legi pentru limitarea abuzurilor față de business. Declarația a fost făcută de către șeful proiectului Băncii Mondiale Reforma Climatului Investițional în Moldova, Lily Beghiasvili.

„În general, decriminalizarea este o politică foarte bună în orice țară și creează condiții favorabile pentru dezvoltarea businessului. Partenerii de dezvoltare sunt alături de voi. Vom continua să vă oferim suport”, a dat asigurări reprezentantul Băncii Mondiale.

Proiectul elaborat de Ministerul Justiției limitează atribuțiile poliției și altor structuri de control în raport cu oamenii de afaceri. Astfel, în cazul unor abateri, agenții economici vor avea posibilitatea să evite sancțiunile penale în cazul în care vor repara prejudiciul cauzat. Potrivit inițiativei legislative, organele cu funcţii de control de stat ar urma să capete competențe exclusive de constatare a unui șir de acțiuni cu caracter economic.

Sursa: timpul.md

About Author

admin

  • cioban gheorghe

    Daca in Moldova va fi stabilitate politica atunci cred ca si partenerii externi ne vor sustine in continuare si finantari externe vom avea. Important opozitia sa nu reuseasca sa puna piedici.

  • Silvia Tătaru

    În ciuda tuturor populiștilor, totuși avem un aviz pozitiv din partea oficialilor europeni, mai ales cei germani, care și așa au o încredere enormă în premierul nostru.

  • Victor

    Cred ca aprobarea Bancii Mondiale are mai multa valoare decat criticile unor “experti” de pe la noi, carora parca li se da cu sare in ochi cind Moldova face vreun progres.