În Republica Moldova, numărul cazurilor de COVID a ajuns la 109

15 cazuri noi de infecție cu COVID-19 confirmate luni de laboratorul ANSP, dintre care 11 cu transmitere locală și 4 de import, la cetățeni reveniți din Cehia, Franța și Ucraina. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 109 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 4 dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a menționat că 10 din cei 109 pacienți infectați sunt în stare gravă, iar un bolnav a fost transferat astăzi la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. O femeie gravidă din Ștefan Vodă, dar și un lucrător medical, s-au infectat după ce au contactat cu persoanele care au fost la mănăstirea Poceaev din Ucraina.

Totodată, ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat că nu există cazuri de îmbolnăvire în căminul de studenți de la UTM.

În cadrul ședinței Centrului Unic de Control a gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, premierul Ion Chicu, a declarat că slujitorii bisericii nu iau în serios pericolul răspândirii virusului de tip nou și continuă să facă slujbe, încălcând toate normele promovate de medici.

Astfel, din 1062 de lăcașe sfinte supravegheate duminică, 375 au făcut servicii divine în interior, 382 s-au conformat și au făcut slujba în aer liber, 305 au făcut slujba fără enoriași sau au renunțat la ea.

About Author

admin