REȚINERE CA ÎN FILME! Grupare periculoasă de traficanți de droguri anihilată de poliție (VIDEO)

Pe parcursul unui an, angajaţii Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea unei grupări criminale, suspectate de comercializarea drogurilor de tip heroină, pe teritoriul țării, în proporții deosebit de mari. Din grupare fac parte 4 persoane, cu vîrsta cuprinsă între 28 și 43 de ani.

Astfel, la 11 septembrie, curent, în rezultatul efectuării unui şir de măsuri de investigaţii, în timpul comercializare a 300 grame de heroină, în flagrant delict, a fost reţinut un membru al grupării. În cadrul percheziţiei corporale, au fost ridicate 50 de grame de heroină, 260 de euro şi bani marcaţi în sumă de 1 400 lei. În locuința suspectului, au fost depistate 40 grame de heroină, 340 pastile ecstasy şi 200 blistere cu pastile Rinostop. Anterior, de la suspect, polițiștii sub acoperire au efectuat o achiziţie de control de 60 grame de heroină, cotra sumei de 2 700 de euro.

Anterior, în rezultatul efectuării unui şir de măsuri de investigaţii, în timpul realizării a unei cantităţi de heroină, în flagrant delict, a fost reţinut cel de-al doilea membru al grupării, de 43 de ani, domiciliat în municipiul Chişinău. În urma percheziţiei corporale, a fost depistat un pacheţel de heroină, iar din automobil au fost ridicate 29 de pacheţele din folie de staniol cu heroină, 25 de pastile de Tramadol şi 5 000 de lei, bani obţinuți în urma comercializării drogurilor. La domiciliu, forțele de ordine au ridicat 2 pacheţele cu heroină, o fiolă de Diazepam, bani în diferită valută, echivalentul a 40 000 de lei, 9 telefoane mobile şi un cîntar electronic.

Totodată, în casa altui membru al grupării, de 39 de ani, au fost ridicate 2 pacheţele din folie de staniol în interiorul cărora se afla heroină.

Astfel, a fost identificat și reținut conducătorul grupului, de 29 de ani, locuitor al capitalei. În locuința suspectului, forțele de ordine au ridicate aproximativ 40 grame de heroină şi bani în sumă de 15 000 de lei, obţinuţi în urma comercializării drogurilor.

La fel, în cadrul operaţiunii, au fost reţinuţi și trei consumatori activi de substanţe narcotice, cu vîrstele cuprinse între 31 și 36 ani, care, de nenumărate ori, procurau heroină de la membrii grupării. Din buzunarele consumatorilor, polițiștii au depistat asupra fiecăruia, cîte un pacheţel de substanțe narcotice.

La moment, bănuiţii sunt cercetaţi penal în baza art. 217/1 alin. 4 Cod Penal RM. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, aceştia riscă privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

18 septembrie 2014
sursa: poliție.gov.md
LiveNews.md

About Author

admin