Riscă patru ani de închisoare pentru că furau roți de la mașini

Doi tineri specializați în furtul roților de la mașini și a diverselor obiecte din automobile au fost prinși de polițiștii din Orhei. Băieții, de 19 și, respectiv, 20 de ani, sunt cercetați în vederea comiterii a două jafuri de acest gen, produse la începutul lunii ianuarie.

Potrivit serviciului de presă al Inspectorului de Poliție a raionului Orhei, cei doi băieți acuzați sunt originari din satul Hirișeni, raionul Telenești. Bănuiții practicau furtul din automobile și a roțile unităților de transport parcate.

Furtul pentru care au fost reținuți tinerii a avut loc pe șapte ianuarie. Băieții au sustras pe ascuns patru roți de la automobilul de model „Opel Astra” din localitatea Ghetlova, raionul Orhei. Pentru a fi stabilită identitatea și locul aflării a hoților, angajații poliției din Orhei, au întreprins toate acțiunile de urmărire penală necesare. Drept urmare, în comun cu angajaţii INP al Plutonului Orhei-Teleneşti ai Brigăzii de Patrulare nr. 3, la 31 ianuarie, la Telenești, a fost stopată unitatea de transport cu care se deplasau persoanele suspecte, ulterior fiind escortați la IP Orhei.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru furt cu cauzarea de daune în proporții considerabile, iar bănuiții sunt reținuți pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.  Anterior, suspecții au mai comis un furt analogic la Sîngerei.

About Author

admin