Rusia a bombardat regiunea Deir Ezzor cu rachete lansate de pe un submarin

Un submarin rusesc a lansat marți după-amiază trei rachete balistice din Marea Mediterană împotriva unor ținte ale Statului Islamic în provincia Deir Ezzor, ultima regiune în Siria aflată în mâinile grupării jihadiste, a anunțat armata rusă, citată de AFP.

“La 31 octombrie, submarinul Veliki Novgorod a lansat o salvă de trei rachete de croazieră Kalibr din estul Mării Mediterane împotriva unor ținte importante ale Statului Islamic în regiunea Deir Ezzor”, a afirmat într-un comunicat Ministerul Apărării rus, citat de agențiile de presă moscovite.

Aceste lovituri au vizat “posturi de comandă, un punct fortificat unde erau concentrați combatanți și vehicule și un depozit de arme”, se arată în comunicat, care precizează că distrugerea țintelor a fost confirmată de” date operative” ale serviciilor de informații, citează Agerpres.ro.

Provincia Deir Ezzor — bogată în petrol, la frontiera cu Irakul — este în prezent scena a două ofensive distincte vizând Statul Islamic. Una este desfășurată de forțele regimului, sprijinite de aviația rusă, cealaltă de combatanți kurzi și arabi din cadrul Forțelor democratice siriene (FDS), susținute de coaliția internațională condusă de SUA.

About Author

admin