Scandal și confuzie după ședința pentru desemnarea candidatului unic: PLDM spune că s-a decis, Năstase anunță că nu s-a luat nici o decizie

Zvonurile despre moartea politică a liderului DA, Andrei Năstase, au fost exagerate, iar telenovela desemnării candidatului unic continuă. După ce toată presa a scris astăzi, citându-l pe liderul PLDM, Viorel Cibotaru, că Maia Sandu va fi candidatul unic, Andrei Năstase reconfirmă pe facebook termenii ultimatului dat Maiei Sandu, notează politics.md.

Viorel Cibotaru a declarat și anterior că optează pentru Maia Sandu, iar această declarație a produs un scandal în cadrul negocierilor dintre cele 3 partide.

„Oferta Platformei Demnitate și Adevăr, făcută constant partenerilor de dialog PAS și PLDM, reiterată prin decizia Biroului Politic din 11 Octombrie 2016, rămâne valabilă până la un răspuns oficial și exhaustiv al organelor de conducere ale PAS”, a subliniat Năstase.

Totodată Năstase a anunțat că vineri va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr la care se va analiza situația creată și se va adopta o decizie statutară, în interesul cetățenilor și al țării.

Platforma DA a difuzat aseară presei o declarație în care înaintează un ultimatum Maiei Sandu și partidului DA. Platforma DA cere ca Maia Sandu să răspundă până joi la ora 14.00 dacă este de acord cu formula ca Andrei Năstase să fie candidat unic la alegeri, iar PAS să aibă dreptul la funcția de prim-ministru.

sursa> politics.md

About Author

admin