Silvia Radu: Toate serviciile municipale vor lucra non-stop pentru a curăța zăpada și poleiul

Toate serviciile primăriei au fost mobilizate pentru a curăța străzile și trotuarele de polei și zăpadă. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut responsabililor să alterneze echipele implicate la deszăpezirea orașului, astfel încât să se lucreze în regim non-stop, iar dimineață orașul să fie curat. Muncitorii au intervenit cu nisip și sare încă din noapte, dar ploaia cu gheață le-a făcut munca dificilă.

”De la 12 noaptea lucrăm în continuu. Spre dimineață am avut o răcire accentuată. Este o luptă inegală, dar facem tot ce putem. Astfel de condiții nu au fost de 10-11 ani. Suntem permanent in comunicare cu Inspectoratul Național de Patrulare. Nu avem situații exepționale”, a spus șeful Direcției Transport și Căi de Comunicație de la Primărie, Adrian Boldurescu.

Adjunctul șefului Asociației Spații Verzi a informat că muncitorii presară nisip pe aleele din Parcul Catedralei și în Grădina publică Ștefan cel Mare, în primul rând. Sunt pregătite două echipe gata să intervină dacă vor fi căderi de copaci sau crengi rupte.

În acest context, Silvia Radu a făcut apel către locuitorii Chișinăului să evite, pe cât e posibil, deplasările prin oraș.

sursa: evenimentul.md

About Author

admin