Sindicatele susțin decizia Parlamentului prin care a fost introdus, în primă lectură, sistemul mixt

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) îşi exprimă susținerea pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova din 5 mai curent de a vota în primă lectură introducerea sistemului mixt pentru alegerea deputaților.

„Credem că aceasta este o decizie înțeleaptă, care respectă atât voința cetățenilor de reformare a clasei politice, cât și nevoia de a obține un consens politic cât mai larg. Avem încredere că legea adoptată ieri va fi votată în curând în lectură definitivă, iar noul sistem de vot pentru alegerea Parlamentului va intra în vigoare în această vară.

Solicităm Parlamentului să continue dialogul cu societatea civilă pe subiectul sistemului de vot, pentru a explica pe larg ce înseamnă votul mixt și în ce fel anume va aduce el schimbarea pe care cetățenii o așteaptă în politica moldovenească. Ne dorim în același timp ca introducerea votului mixt să fie un pas și către alte reforme politice de pe urma cărora să beneficieze întreaga societate”, se menționează într-o declarație a CNSM.

Amintim că introducerea votului mixt a fost susținut de 74 de deputați.

About Author

admin