Șoferul care s-a dat mort după ce a pariat că ajunge de la Bălți la Chișinău în 40 minute, reținut din nou de INP (VIDEO)

Șoferul care s-a dat mort după ce a pariat că ajunge de la Bălți la Chișinău în 40 minute, iarăși a fost reținut de INP pentru încălcări în traficul rutier. Acesta se afla la volanul unui „Audi” și a fost stopat în municipiul Bălți, după ce a fost observat de un echipaj al poliției că se deplasează neadecvat în trafic.

Inițial, conducătorul nu s-a conformat somației de a opri, iar când a fost blocat de mașina INP, acesta s-a încuiat în mașină, refuzând categoric să prezinte actele, pe motiv că nu le are.

Ulterior, șoferului i-a fost cerut să coboare din mașină, pentru a fi escortat la sediul Regimentului de Patrulare Nord, cu ulterioara identificare și documentare. Totodată, acesta a fost preîntâmpinat că, în cazul refuzului de a îndeplini cerințele legale ale poliției, va fi aplicată forța fizică. La avertizările respective, conducătorul auto nu a reacționat și având un comportament agresiv, inspectorii au fost nevoiți să-l scoată forțat din mașină și să-i aplice cătușele.

Tânărul de 20 de ani, domiciliat în mun. Bălți, a fost documentat pentru neîndeplinirea a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă și refuzul de a prezenta ofițerilor de patrulare actele.

Potrivit INP, șoferul nu esta la prima abatere. În perioada 2017-2018, în privința lui au fost întocmite 53 de procese-verbale pe diferite încălcări din domeniul circulației rutiere. Totodată, în instanța de judecată au fost remise 13 procese-verbale pentru care se prevede privarea de dreptul de a conduce vehicule, iar 9 procese-verbale pentru schimbarea sancțiunii din amendă în privare de dreptul de a conduce vehicule. În privința șoferului mai sunt intentate și 2 dosare penale pentru huliganism și conducerea unității de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

Reamintim că în luna august a anului curent, acest tânăr a postat pe o rețea de socializare, precum că ar fi pariat că parcurge traseul Bălți – Chișinău în doar 40 de minute. Ulterior, un prieten de-al său a făcut o farsă publică precum că acesta a decedat în drum într-un accident rutier.  

sursa: today.md

About Author

admin