Sondajele și ratingul sub așteptări al lui Năstase provoacă tensiuni interne în alianța PAS și DA

Ratingul sub așteptări al lui Andrei Năstase încinge spiritele în alianța dintre Partidul Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu. De această părere este Vasile Costiuc, candidat al Partidului Democrația Acasă la funcția de primar al Capitalei, într-un spot video postat pe Facebook.

”În ultimele zile, după apariția sondajelor de opinie și prăbușirea lui Năstase în preferințele electoratului pro-european, Maia Sandu este aproape gata să rupă alianța electorală”, susține Vasile Costiuc.

În opinia acestuia, electoratul pro-european este nemulțumit de legăturile lui Andrei Năstase cu oligarhii refugiați la Frankfurt, Victor și Viorel Țopa.

”Tensiunile interne din alianță sunt din cauza lui Năstase. El nu este acceptat de electoratul pro-european, iar motivele sunt clare: Năstase a intrat în politica moldovenească susținut și finanțat de doi penali, Victor și Viorel Țopa. Cei doi au investit sume enorme în lustruirea și promovarea imaginii lui Andrei Năstase”, declară candidatul PDA.

Vasile Costiuc mai spune că liderul Platformei DA încearcă să-și camufleze ratingul dezastruos, lansând o campanie masivă despre o pretinsă fraudă electorală.

”Sondajele arată o tendință de scădere continuă a încrederii în Andrei Năstase, de aceea el o nouă înșelătorie: Cu cinci zile înaintea alegerilor, împreună cu fugarii penali Victor și Viorel Țopa, au lansat o campanie mediatică cu titlul: Se încearcă fraudarea alegerilor. Aceasta este o mare înșelătorie: un candidat care a pierdut orice șansă de a pune mâna pe putere, aplică metoda: hoțul strigă, prindeți hoțul”, mai spune Vasile Costiuc.

În opinia sa, același scenariu a fost aplicat de PLDM-ul lui Vlad Filat în aprilie 2009. „Am trecut prin această experiență în 2009, atunci când opoziția striga că s-au fraudat alegerile și ne-a scos în stradă. După aceea, însă, am fost înșelați și trădați”, conchide Costiuc.

sursa: hotnews.md

About Author

admin