STOP FALS! Procuratura Anticorupție: Ilan Șor nu poate cădea sub incidența legii amnistiei. Faptele sale nu se încadrează


Șeful Procuraturii Anticorupție desființează versiunea jurnaliștilor de la RISE Moldova, potrivit căreia Ilan Șor ar putea cădea sub incidența legii amnistiei. Viorel Morari a explicat pentru deschide.md că acest lucru este imposibil din mai multe motive categorice.

Astfel, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță în baza a două articole. Unul dintre acestea nu cade sub incidența legii amnistiei. Iar doilea articol, deși ar putea fi invocat, teoretic, pentru amnistiere, nu poate fi aplicat la modul practic. Și asta pentru că prejudiciul cauzat de Șor nu a fost reparat. Un alt motiv este că Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel recalificarea unui articol în baza căruia a fost condamnat Șor – din escrocherie în cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere. Viorel Morari mai spune că sentința dată acestuia nu este definitivă, iar discuțiile despre o posibilă amnistie își au rostul abia după pronunțarea deciziei finale.

Într-o investigație publicată astăzi de RISE Moldova se arată că printre persoanele care ar putea nimeri sub incidența legii amnistiei ar putea fi și primarul de Orhei, Ilan Șor.

Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni în dosarul fraudei bancare. Asta chiar dacă procurorii au cerut pentru el 19 ani de închisoare.

sursa: timpul.md

About Author

admin