Streleț pune protestul de duminică pe seama unor organizații din străinătate

Deputatul Valeriu Streleț susține că PLDM este, la fel ca și toți cetățenii Republicii Moldova, indignat de frauda care s-a comis în sistemul bancar. Totodată, el spune că zecile de mii de protestatari, care au ieșit ieri în Piața Marii Adunări Naționale, ar fi răspuns la apelul unei organizații care ar fi finanțată din străinătate și nu conștientizează gravitatea unei noi configurații politice în Parlament, în cazul unor eventuale alegeri anticipate.

Valeriu Streleţ a declarat pentru Deschide.MD că, atât el, cât şi ceilalți membri ai formațiunii pe care o reprezintă sunt indignați de faptul că, până la ora actuală, nu au fost identificați nici măcar actorii care au stat în prima linie a furtului de la BEM, Banca Socială şi Unibank. În ceea ce privește recuperarea banilor, liberal-democratul s-a arătat convins că acest lucru este posibil, precizând totodată că nu este vorba despre sute de miliarde furate, așa cum s-a afirmat ieri la portavocile din PMAN. Asta, însă, nu diminuează din gravitatea problemei.

Cât de ține de opțiunea companiei Kroll, de a păstra secret raportul atâta timp cât investigația este în plină desfășurare, Streleţ spune că autoritățile responsabile de la Chișinău ar trebui să se conformeze, în speranța că această hotărâre ar putea asigura rezultate mai bune.

Liberal-democratul și-a exprimat în mod special dezamăgirea față de situația din sistemul judecătoresc, de modul cum lucrează CNA și de noile abordări ale Procuraturii în raport cu Legislativul, dar și cu cetățenii.

Referitor la cererile de demisie a Guvernului și Parlamentului, venite din partea protestatarilor, Valeriu Streleţ este de părere că “radicalismul acestor cereri nu au scopul de a apăra interesele cetățenilor, ci de a avea o vendetă la Chișinău”.

“Organizatorii unor astfel de evenimente ar trebui să evalueze foarte bine acest lucru, deși ei le-au evaluat deja pentru ei, dar asta trebuie să înțeleagă și cetățenii. O eventuală configurație politică după anticipatele pe care le cer ei ar putea fi mult mai gravă decât ceea ce avem acum. Situația actuală este redresabilă și noi vom depune eforturi maxime pentru acest lucru. Sper ca în curând să avem și o majoritate parlamentară, care să asigure buna funcționalitate a Guvernului și Parlamentului”, a declarat Streleţ.

Deschide.md precizează că Valeriu Streleţ este singurul reprezentant al coaliției de guvernământ AME care a acceptat să ne comenteze protestele de amploare care au avut ieri în PMAN, la inițiativa Platformei civice Demnitate şi Adevăr.

sursa: deschide.md

About Author

admin