Surprinși cum fură // Doi tineri au sustras telefoane mobile, portmonee, acte și bani, lăsate fără supraveghere (VIDEO)

Angajații Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au reținut doi indivizi, de 20 și 37 de ani, ambii originari din Capitală, pentru pătrunderea în incinta unei grădinițe de copii, hotel și spital, de unde au sustras mai multe bunuri materiale, telefoane mobile, portmonee, acte personale şi bani. Prejudiciul cauzat victimelor constituie circa 34 000 lei.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, poliţiştii au constatat că bănuiţii, anterior judecați pentru infracțiuni similare, ar fi pătruns în cel puțin două spitale, o grădiniță de copii și un hotel, pe parcursul lunilor ianuarie- februarie curent, de unde sustrăgeau bunurile în timp ce acestea erau lăsate fără supraveghere.

În acest context, au fost inițiate mai multe cauze penale pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

De asemenea forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

About Author

admin