Tânără de 27 de ani, cercetată penal pentru proxenetism // VIDEO

Pe parcursul lunilor ianuarie – februarie curent, poliţiştii sectorului Râșcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău de comun cu procurorii oficiului Râșcani au documentat şi demascat activitatea criminală a unei tinere de 27 ani, domiciliată în Capitală, fiind bănuită de proxenetism, anterior judecată pentru infracțiuni similare.

Potrivit datelor acumulate de către forţele de ordine, tânăra acționa conform unui plan bine determinat, urmărind scopul înlesnirii şi obţinerii de foloase în rezultatul practicării prostituţiei de către alte persoane. Aceasta a determinat şi convins patru fete, cu vârstele cuprinse între 19-24 ani, să practice prostituţia într-un aparatment închiriat din sectorul Râșcani al capitalei. Rolul lor era să identifice eventualii clienţi prin intermediul reţelelor de socializare, publicând anunţuri în acest sens.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii bănuita a fost reţinută în flagrant delict după ce a primit banii, pentru prestarea serviciilor sexuale de către una dintre fete. Ulterior, fiind efectuate percheziţii autorizate în apartamentul predestinat pentru prestarea serviciilor sexuale unde locuiau cele patru fete cât și la domiciliul bănuitei, poliţiştii au depistat mijloace financiare în sumă de 121 000 lei, 220 euro și 100 dolari, 17 telefoane mobile cu care conversau cu potențialii clienți, un carnet cu iscripții de ciornă, acte de identitate a persoanelor implicate la practicarea prostituţiei. Ea a fost reţinută pe un termen de 72 de ore şi este cercetată penal pentru proxenetism.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 ani până la 7 ani.

About Author

admin