Trei polițiști, reținuți de SPIA la Criuleni

Trei angajaţi ai Inspectoratului de poliţie Dubăsari al IGP, sunt cercetați penal pentru luare de mită. Polițiștii  au extorcat 4.000 de lei de la o persoană care a săvârşit un accident rutier. Reținerea a avut loc la data de 31 ianuarie curent, în fața Gării auto din orașul Criuleni. Făptașii au încercat să fugă de la fața locului cu un automobil.

Conform informaţiei parvenite în adresa Direcţiei combaterea corupţiei a Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI, doi dintre poliţiştii care nemijlocit documentau accidentul rutier sus-menționat, pentru muşamalizarea cazului, au extorcat de la petiţionar suma menţionată supra, ameninţându-l că în caz contrar, va fi privat de dreptul a conduce autoturismul pe o perioadă de la 2 la 3 ani cu arest contravenţional pe o durată de 15 zile.

La 31 ianuarie 2016, în jurul orei 10:30, în or. Criuleni în faţa Gării Auto, sub controlul angajaţilor SPIA, petiţionarul a transmis banii, moment în care a fost stabilit şi al treilea poliţist, complice al celor doi, care s-a dovedit a fi un inspector inferior pentru sistematizarea circulaţiei rutiere din cadrul IP Dubăsari.

Ulterior, în momentul reţinerii bănuiţilor, aceştia ignorând somaţiile angajaţilor SPIA, au părăsit locul infracţiunii cu un automobil.

Câteva ore mai târziu, suspecţii au fost localizaţi, doi dintre ei fiind reţinuţi pentru 72 de ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Pe cazul dat, Procuratura Anticorupţie a iniţiat o cauza penală în baza art. 324 alin. (2) lit. b) şi c) Cod penal al Republicii Moldova (Corupere pasivă).

About Author

admin