Trei tentative de contrabandă cu țigări, deconspirate de vameșii de la Sculeni

S-au pornit să iasă din țară cu țigări, dar au fost opriți la frontiera Republicii Moldova de către angajații Serviciului Vamal. Este vorba despre trei tentative de contrabandă cu produse de tutungerie, care au avut loc în acest weekend, la postul vamal Sculeni.

Vameșii au confiscat peste 14 mii bucăți țigarete de diverse mărci. Bunurile erau dosite în mai multe locuri special amenajate ale mijloacelor de transport, urmând să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE.

Primul caz a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară a postului vamal Sculeni, unde pentru control s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul microbuzului de marca ”Mercedes 316 D”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.

În urma unor verificări detaliate a autoturismului,  au fost extrase peste 8 000 țigarete ”Winston Super Slims” din pereții laterali ai compartimentului de marfă.

Celelalte două tentative de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu țigări peste limita legală au fost dejucate la un interval de doar câteva ore, în cadrul aceluiași post vamal.

În baza analizei de risc, colaboratorii vamali au procedat la efectuarea controlului fizic detaliat asupra unui ”Mercedes” și a unui ”Volkswagen Passat, după ce conducătorii celor două autovehicule au declarat că nu au nimic de prezentat controlului vamal

În cele din urmă, în tapițeria pereților laterali și în acumulatorul auto au fost descoperite  peste 6 000 țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Produsele urmau să ajungă pe piața neagră din UE, unde bărbații ar fi obținut un profit de peste 2 500 euro.

Pentru ilegalitățile comise, autoritatea vamală a procedat la reținerea țigărilor în vederea confiscării, făptașii riscând să rămână și fără unitățile auto implicate în tentativele de fraudă. Mai mult, contravenienții vor achita amenzi în valoare totală de 9 mii lei, conform art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

About Author

admin