Un blogger demontează speculaţiile PAS şi PPDA: CEDO a admis expulzarea cetățenilor turci de către Franța, Germania, Georgia, Croația și Norvegia

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului nu a admis nicio cerere de aplicare a unei măsuri prealabile, în cazul expulzării celor şapte cetăţeni turci din Moldova, aşa cum speculează presa afiliată PAS şi PPDA.

Drept dovadă în acest sens este un raport în care sunt prezente țările împotriva cărora s-a cerut aplicarea măsurilor prealabile, la care face trimitere bloggerul Andrei Oţel, într-un material publicat astăzi. Raportul respectiv cuprinde perioada 1 ianuarie 2018 — 30 iunie 2018.

“Conform acestui raport, CtEDO nu a admis nicio cerere de aplicare a unei măsuri prealabile în cazurile când reclamanții trebuiau să fie expulzați în Turcia. Mai mult ca atât, CtEDO a admis expulzarea cetățenilor turci de către așa țări precum Franța, Germania, Georgia, Croația și Norvegia”, scrie Andrei Oţel.

Acesta susţine că simpla expulzare a cetățenilor turci nu este o încălcare CEDO.

“Respectiv, simpla expulzare a cetățenilor turci nu este o încălcare CEDO, mai mult ca atât, nu se poate prezuma că aceștia vor fi supuși torturii sau le este pusă în pericol viața, fapt constatat de însăși Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care nu a suspendat și anulat expulzarea din țările europene a cetățenilor turci, iar asta demonstrează că opoziția fiind în agonie, se leagă de orice posibilitate de a-și face raiting politic și de a lovi în instituțiile statului, iar pentru asta folosesc tehnici și metode foarte murdare”, mai spune bloggerul citat.

“Informați-vă corect, studiați primele surse și nu vă lăsați manipulați. CEDO admite expulzarea în Turcia în anul 2018. Lucrurile stau altfel decât ni le desenează opoziția!”, conchide Andrei Oţel.

sursa: today.md

About Author

admin