Un blogger scoate la iveală instituțiile mass-media, care fac parte din Platon Trust Media

Motivul pentru care afacerile murdare, derulate de oligarhul condamnat Veaceslav Platon, sunt trecute cu vederea de partea presei este că aceasta este plătită din banii furați de raiderul nr.1 din CSI. De această părere este bloggerul Ion Harghel, într-o emisiune realizată pe Facebook.

”Presa din Platon Trust Media este finanțată din bani murdari, din miliardul furat de Platon, din banii proveniți de spălătoria de bani rusească, ce a fost închisă abia în 2016 de către guvernarea PDM. Motiv în plus pentru Platon Trust Media să atace guvernarea actuală”, este concluzia la care a ajuns Ion Harghel.

În continuare, acesta aduce și exemple concrete de duble standarde cu care operează aceste instituții media.

”Pe 10 august anul curent, apare o înregistrare audio cu autorul miliardomatului, Veaceslav Platon, făcută înainte de alegerile parlamentare din 2014. Acesta face o declarație foarte dură și periculoasă, că aproape i-a reușit să pună Moldova pe brânci! Platon a recunoscut că el este autorul miliardomatului, fapt confirmat și de investigația realizată de Roman Anin, un jurnalist rus, dar și de investigația realizată de Zeppelin.md. Și aici presa din Platon Trust Media s-a dat de gol!

În ziua respectivă, când a apărut declarația bombă a lui Platon, NewsMaker, Jurnal TV, EuropaLiberă, TV8, Unimedia, Agora, Ziarul de Gardă NU au făcut știre din respectivul material! De ce? Păi, iată să-mi spuneți și voi de ce? Dacă nu din motivul că toată această presă, direct sau indirect, este finanțată de Platon și alcătuiește ceea ce numesc eu Platon Trust Media!”, susține bloggerul citat.

Ion Harghel își imaginează și situația în care ar fi existat alți actori în scandalul sus-numit.

”Să ne imaginăm doar că nu Platon era cel care spunea că era cât pe ce să pună Moldova pe brânci, dar Plahotniuc. Să vedeți atunci isterie în trustul de presă a lui Platon. Dar dacă declarația a fost făcută de către finanțator, atunci mama propagandei din Moldova, Natalia Morari, a ales să invite avocații raiderului nr. 1 din CSI și să-și victimizeze sponsorul”, conchide Ion Harghel.

sursa: politics.md

About Author

admin