Un Crăciun cu vreme la extreme

În ziua de Crăciun, într-o serie de zone din SUA a venit iarna adevărată. Ninsorile puternice au lovit Nevada și Washington. Înălțimea stratului de zăpadă în unele zone ajunge la 30-50 de centimetri. Acest lucru a provocat mari probleme de trafic. Meteorologii cred că ninsorile vor continua și în următoarele zile.

La Moscova, în grădina Botanică a Universității Lomonosov au înflorit ghioceii. Motivul acestui fenomen neobișnuit – temperaturile mari pentru decembrie. Tot aici, au îmbobocit mugurii de magnolie, au înflorit margarete și alte plante. Vremea în capitala rusă continuă să bată recorduri. În noaptea de vineri a fost înregistrată temperatura de aproximativ 9 grade cu semnul plus.

În Beijing s-a instalat o pâclă deasă. Din cauza aceasta,  în aeroportul internațional al capitalei chineze au fost reținute zeci de curse aeriene. Codul portocaliu de poluare se menține pe parcursul a mai multor zile. Conținutul de particule nocive din aer depășește norma recomandată de organizația Mondială a Sănătății de 20 de ori. Locuitorilor orașului li se recomandă să limiteze timpul șederii în aer liber.

Sursa: euronews.com.

About Author

Reporter