Un membru al Consiliului electoral din Ialoveni face ilegal campanie pentru binomul PAS-DA


Comisia Electorală Centrală a luat act de sesizarea reprezentantului PDM Vadim Moțarschi, privind încălcarea de către Victoria Butuc-Guranda, ex-membru al Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22, din orașul Ialoveni, a legislației electorale.

”Comisia deduce că doamna Butuc-Guranda Victoria a participat la acțiuni de agitație electorală în favoarea concurentului electoral Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Pentru acest motiv, Comisia suspendă examinarea cererii de demisie a doamnei Butuc-Guranda Victoria”, se conține într/o hotărâre a CEC.

Amintim că Victoria Butuc-Guranda, jurist din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că se implică activ în favoarea blocului condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

“Astăzi, în satul meu, Dănceni, alături de candidatul blocului ACUM, Liviu Vovc şi echipa, am mers de la poartă la poartă şi am discutat cu consătenii mei despre alegerile parlamentare”, a scris pe 31 ianuarie Victoria Butuc-Guranda pe Facebook.

În postarea sa, aceasta susţine că şi-a retras calitatea de membru al Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22, însă numele ei continuă să apară în hotărârea cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr. 22, orașul Ialoveni. Mai mult, cererea cu data de 30 ianuarie a fost depusă pe 31 ianuarie și consiliul încă nu a luat act de aceasta, respectiv, susținătoarea binomului PAS-DA era încă membru al Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22, când făcea agitație electorală ilegală în favoarea lui Liviu Vovc.

About Author

admin