Un militar a ajuns pe banca acuzaților pentru un accident rutier soldat cu deces

Dosarul militarului prin contract al Armatei Naţionale, care a a provocat în toamna anului 2015 un accident rutier soldat cu decesul unui soldat, a fost transmis în judecată. Procuratura militară Bălţi anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale.

Cazul a avut loc în noiembrie 2015, când aflându-se în concediu de odihnă şi conducând automobilul personal, militarul se deplasa prin satul Alexăndreni, raionul Edineţ. Fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat şi fără permis de conducere, acesta a pierdut controlul asupra volanului şi a derapat, tamponându-se într-o plită de beton. În urma accidentului rutier, pasagerul care era la fel militar prin contract a decedat pe loc.

În urma probatoriului prezentat de procurori, învinuitul şi-a recunoscut vina integral în comiterea infracţiunilor incriminate şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dacă învinuitul va fi găsit vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere soldate cu decesul unei persoane, precum şi de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat fără permis de conducere, acesta riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

About Author

admin