Unioniștii în marș | Cer desemnarea unui Guvern comun cu România

Un grup de unioniști s-au întrunit duminică în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău pentru a merge într-un marș de Unire. aceștia cer resetarea celor două state românești. Evenimentul este organizat de către Blocul Unității Naționale și Consiliul Unirii, care susțin că principala revendicare este desemnarea unui Guvern comun pentru ambele maluri ale Prutului, în contextul în care România și Republica Moldova au rămas ambele fără Executiv.

„Tragedia din Colectiv a arătat clar că în România e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că e nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Și la București, și la Chișinău, avem șansa să facem un pas vital pentru a trăi toți într-o Românie mai bună: un guvern comun pentru cele două state românești”, afirmă Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale, unul din organizatorii marșului.

Participanții la acțiune și-au îndreptat coloana spre ambasadele Germaniei, SUA și a României, pentru a-și face auzite mesajele unioniste.

Sursa: Today.md

About Author

Reporter