Unul din promotorii aprigi ai binomului PAS-PPDA critică moldovenii de peste hotare

Alexandru Cozer, unul din promotorii aprigi ai binomului PAS-PPDA, critică exponenții Disporei, după ce aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de decizia Maiei Sandu de a candida pe Circumscripția Europa.

Cozer spune, într-un articol publicat astăzi, că moldovenii de peste hotare sunt orgolioși și greu de mulțumit.

”Să zicem că ar fi fost ales un oarecare Ion Ionescu din…Siena. Chiar credeți că orgolioșii noștri moldoveni ar fi fost mai mulțumiți? Pe lângă faptul că Ionescu nu ar fi fost cunoscut de peste 95% din potențialii alegători, sigur ar fi apărut cei din Padova sau Milano cu nemulțumiri, că-n comunitățile lor din Italia îs mai mulți moldoveni. Apoi cei din Franța ar spune că ei sunt o comunitate cu mai mulți intelectuali, cei din Germania că sunt mai muncitori, iar cei din Marea Britanie că sunt pur și simplu mai buni și că ar trebui ei să fie reprezentați”, a scris Alexandru Cozer.

La rândul lor, exponenții Diasporei consideră că ar fi existat mai mulți moldoveni de calitate, care ar fi putut reprezenta diapora în Parlamentul de la Chișinău.

”Trei persoane – Personalităti pentru mine, din rândul adevăratei Diaspore , care au lăsat în urmă lucruri frumoase și jertfire de sine și familie, credeam că unul din ei ne va reprezenta în viitorul Parlament – Valentina Geamănă, Tatiana Nogailac, Alexandru Cazacu, recunoscuți de întreaga Diasporă din Italia Ce a făcut Maia pentru Moldova ? Ce a făcut Maia pentru voi, dragă Diasporă?”, a scris, pe Facebook, Nina Gorincioi, moldoveancă stabilită în Italia.

”Luptați pentru dreptul vostru! Votul care vrea să-l fure Maia echivalent cu miliardul despre care îmi țiue urechile de ani buni. Înca nu e târziu”, a mai spus Gorincioi.

”Consider că ar fi fost multe mai bine dacă dna Maia Sandu ar fi candideat acolo unde e mult mai mare bătălia, unde miza este mult mai mare”, a postat și Cristina Pruteanu, susținător activ al PAS și PPDA.

About Author

admin