VIDEO // FLAGRANT // Doi traficanți de hașiș, prinși de oamenii legii

Zilele trecute au fost reținute două persoane suspectate de trafic ilicit de droguri. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 30 de ani, originari din Chișinău și Hîncești. Aceștiafac parte dintr-o grupare criminală fiind specializați în comercializarea hașișului. Cei doi au fost filați timp de două luni de către angajaţii Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu Procuratura sectorului Botanica.

Potrivit poliției, un membru al grupării a fost reținut în flagrant în timp ce realiza unui polițist sub acoperire o cantitate de hașiș. În cadrul percheziției corporale, polițiștii au ridicat 100 gr de haşiş şi 1 000 de lei marcaţi.

La scurt timp, forțele de ordine au reţinut cel de-al doilea membru. În urma percheziției la domiciliu și automobilului suspectului, au fost ridicate în total 71 plastine de haşiş.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1. al. 4 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente, forţele de ordine cercetează cazul întru stabilirea tuturor persoanelor şi circumstanţelor de provenienţă şi realizare a haşişului pe întreg teritoriul ţării, cît şi peste hotarele ei.

About Author

admin