Vlad Filat în criză de soluții! Refuzat din interiorul PLDM, a ajuns să apeleze la Urechean pentru a candida la Primăria Chișinău

Partidul Liberal Democrat își va anunța candidatul pentru funcția de primar al Capitalei pe data de 30 aprilie. Acesta ar putea fi nimeni altul decât fostul edil al Chișinăului, Serafim Urechean, au comunicat pentru Deschide.MD surse avizate.

Potrivit surselor Deschide, astăzi sau cel târziu mâine urmează să fie convocată ședința Organizației teritoriale Chișinău a PLDM, unde Urechean va fi invitat pentru o discuție oficială pe marginea acestui subiect.

După asta, organizația municipală îl va propune conducerii partidului, care va lua decizia finală.

Cu puțin timp în urmă, pe lângă Serafim Urechean era vehiculat și numele lui Sergiu Palihovici, actual ministru al Mediului. Acesta a refuzat, însă, oferta.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Palihovici a spus că decizia sa vine ca urmare a unei evaluări a posibilelor rezultate ale alegerilor locale, în urma căreia s-a decis că PLDM trebuie să meargă în campanie cu un candidat care are cele mai mari şanse.

Serafim Urechean este actualmente președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova. A deținut funcția de primar general al municipiului Chișinău între 1994 și 2005, dar și pe cea de prim-ministru interimar al Republicii Moldova, timp de doar câteva săptămâni, între 5 și 17 februarie 1999. A fost președinte al partidului Alianța “Moldova Noastră”, între 2003 și 2011, și prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, între 2009 și 2010.

sursa: deschide.md

About Author

admin