Vlad Plahotniuc, la întrevedere cu ambasadorul SUA: i-a prezentat viziunea Pentru Moldova a PDM – calea de succes pentru viitorul țării


Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit vineri cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Excelenţa Sa Dereck J. Hogan.

Liderul democrat i-a prezentat diplomatului american viziunea Pentru Moldova a PDM, arătându-se încrezător că aceasta este calea de succes pentru viitorul țării. În același timp, președintele PDM a explicat pe scurt evoluțiile sociale și politice ale Republicii Moldova de când PDM a preluat guvernarea țării. În ceea ce privește apropiatele alegeri parlamentare, Vlad Plahotniuc a subliniat că PDM susține deplin alegeri libere, corecte și transparente, precizând că Moldova este deschisă pentru a primi sugestii din partea Statelor Unite ale Americii privind procesul electoral.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a afirmat că SUA au un parteneriat bazat pe încredere cu Republica Moldova, iar la Washington există o atenție sporită pentru țara noastră. Dereck J. Hogan a reiterat angajamentul american pentru parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, apreciind de asemenea activitatea generală a guvernării, precum și eforturile făcute în vederea soluționării conflictului transnistrean.

Vlad Plahotniuc și Derek J. Hogan au exprimat dorința de aprofundare a colaborării bilaterale și a parteneriatului strategic moldo-american în toate domeniile. Președintele PDM și ambasadorul SUA au convenit că vor menține un dialog constant privind toate problemele de interes reciproc.
Dereck J. Hogan a fost acreditat la începutul lunii noiembrie drept ambasador al Statelor Unite la Chișinău, în urma nominalizării sale de către președintele american Donald Trump. Dereck J. Hogan este diplomat de carieră, fiind specializat pe spațiul ex-sovietic.

sursa: timpul.md

About Author

admin