Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu preşedintele Turciei Recep Erdogan: „Am discutat despre consolidarea cooperării între ambele state, mai ales pe dimensiunea economică”

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonator al coaliţiei de guvernare, s-a întâlnit miercuri, la o cină de lucru, cu preşedintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc a menţionat performanţa guvernării actuale de a fi singura care a reuşit să aibă o relaţie strategică foarte bună cu cei trei vecini şi parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina şi Turcia.

Discuţia cu preşedintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezenţa investitorilor turci în Moldova şi pe modul în care poate fi intensificată şi mai mult cooperarea dintre Turcia şi Moldova, potrivit unui comunicat al Partidului Democrat.

Vlad Plahotniuc a subliniat şi faptul că relaţiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova şi Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experienţă dintre cele două ţări în domenii cheie, precum construcţiile, turismul sau agricultura.

„Parteneriatele se văd mai ales în proiectele concrete, iar Republica Moldova și Turcia sunt un bun exemplu în acest sens. Am avut ocazia să-l revăd pe președintele Erdogan, de această dată la Chișinău. În cadrul cinei de lucru, pe care am avut-o, am discutat despre consolidarea cooperării între ambele state, mai ales pe dimensiunea economică”, a scris astăzi, pe Facebook, liderul PD.

Preşedintele Turciei se află în vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 17 şi 18 octombrie, având programate întâlniri cu oficiali de la Chişinău, dar şi din Autonomia Găgăuză, precum şi participări la inaugurări de obiective realizate cu sprijin turcesc.

About Author

admin