A pășit cu stângul // Un locotenent de poliție a fost reținut în flagrant

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, anunță despre reținerea în flagrant a unui polițist din Ialoveni și a unui complice al acestuia, pentru tentativa de a extorca și primi peste 32.000 MDL de la un bărbat, se spune într-un comunicat de presă al SPIA, difuzat pe pagina oficială a Ministerului de Interne.

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, anunță despre reținerea în flagrant a unui polițist din Ialoveni și a unui complice al acestuia, pentru tentativa de a extorca și primi peste 32.000 MDL de la un bărbat.

Polițistul reținut, deținând funcția de ofiţer superior de sector al sectorului de poliţie nr. 2 (Văsieni) al Inspectoratului de poliție Ialoveni al IGP al MAI, locotenent de poliţie, avea în gestiunea sa un material în care era vizat bărbatul sus-numit, iar în schimbul banilor extorcați, acesta promitea că va emite o decizie favorabilă în privinţa ultimului.

Bărbatul însă a depus o plângere în adresa Direcției Combaterea Corupției a SPIA al MAI, angajații căreia, au desfășurat ulterior un complex de măsuri speciale de investigații şi de urmărire penală, fiind documentate acțiunile ilegale ale polițistului și acumulate probe incontestabile, care au servit drept temei pentru reținerea acestuia.

Astfel, în baza probelor acumulate, polițistul și complicele acestuia, au fost reţinuți în timp ce primeau banii extorcați, la o parcare auto de pe strada Calea Ieșilor 7 din sectorul Buiucani, municipiul Chişinău.

Pe cazul dat, Procuratura Anticorupție a intentat o cauză penală în baza art. 327 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova (Abuzul de putere).

Dacă va fi dovedită vinovăția acestuia, polițistul riscă o amendă de pînă la 16.000 MDL sau până la 3 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Serviciul relații publice al SPIA

About Author

admin