Acțiunile companiei Google au atins cota maximă

Acțiunile Google Inc. au crescut la licitația de vineri cu 16,3%, ajungând la un record de 699,62 dolari pentru o acțiune. Capitalizarea companiei în decursul sesiunii au crescut cu 66.9 miliarde dolari. Este cea mai mare creștere pe parcursul unei zile, înregistrată vreodată pe Wall Street, transmite MarketWatch.

La închiderea bursei pe 13 noiembrie, capitalizarea de piață a companiei Google a atins cota de 478 miliarde USD.

„Creșterea valorii de piață a Google pe durata unei sesiuni a fost un record pentru Wall Street, depășind performanța anterioară, înregistrată de Apple Inc.», menționează sursa citată.

Pe 25 aprilie 2012, valoarea de piață a companiei Apple a crescut într-o singură zi cu 46 miliarde dolari. Cel puțin cinci brokeri – JPMorgan, Bernstein Research, Nomura Research, Jefferies și Evercore – așteaptă o creștere în continuare a prețului acțiunilor Google. Toate aceste companii, după ce Google a publicat raportul de activitate pentru trimestrul al treilea, prognozează o creștere, în următoarele 12 luni, până la 800 dolari pentru o acțiune.

În cazul în care prețul acțiunilor va atige cota de 800 dolari, capitalizarea Google va fi de aproximativ 547 miliarde USD. Astfel, Google va deveni a doua companie, după Apple Inc., cu o capitalizare mai mare de 500 de miliarde dolari. În prezent, capitalizarea Apple Inc. se ridică la 740 miliarde dolari.

About Author

admin