Administrația din Bălți salută inițiativa Guvernului de a reacționa la problema deșeurilor din oraș

Administrația din Bălți salută modul în care Guvernul a reacționat la problema deșeurilor din oraș și dă asigurări că va găsi o soluție pentru ca oamenii să nu mai aibă de suferit. Primarul interimar Igor Șeremet spune că după ce a cerut ajutorul autorităților centrale, răspunsul a fost prompt, fără să existe conotații politice, notează moldova24.info.

”În data de 26 a fost convocată comisia pentru situaţii excepţionale, a fost expediată faxograma pe numele prim-ministrului şi Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Ieri, în regim de urgență a venit reprezentantul Guvernului din Chișinău, documentându-se asupra detaliilor privind situația creată, precum şi măsurilor care urmează să fie întreprinse în vederea înlăturării operative a consecinţelor acumulărilor stihiinice de deşeuri în municipalitate şi astăzi, deja la prima oră, a fost şedinţa specială în acest sens fără, vreau să pun accent, fără anumite contexte politice, doar în contextul colaborării nemijlocite între administraţiile publice locale şi centrale”,
a spus Șeremet pentru presă.

Șeremet a invocat prevederile legislației, care spune că, dacă administrația locală nu face față situației, este în drept să ceară ajutor de la autoritățile centrale.

Primarul interimar din Bălți a dat asigurări că, după ce orașul va fi curățat de gunoi, administrația locală va căuta soluții pentru a nu admite repetarea dezastrului.

„Vreau să accentuez că după finalizarea măsurilor date, pentru care a fost oferit un termen de maxim trei zile, după cum şi a accentuat domnul prim-ministru, autoritatea publică locală trebuie să identifice soluţii pentru a se descurca mai departe. Desigur, a fost abordată şi problema poligonului, în contextul accesului pentru depozitarea acestor deşeuri şi, sigur că au fost vociferate garanţii că nu vor fi impedimente în acest sens”, a mai spus primarul interimar din Bălți.

Reamintim că astăzi Premierul Pavel Filip a dispus acordarea ajutorului pentru evacuarea deșeurilor care sufocau municipiul Bălți. Problema gunoiului a scăpat de sub control după ce firma responsabilă de evacuarea gunoiului s-a retras de pe piață, fiind supusă presiunilor la comanda primarului de Bălți, Renato Usatîi.

About Author

admin