Află cum decurg lucrările și când va fi gata strada Ion Dumeniuc din sectorul Ciocana (FOTO)

dumeniuc 1 dumeniuc 2 dumeniuc 3 dumeniuc 4 dumeniuc 5

Primăria municipiului Chişinău dă asigurări că lucrările de construcţie a străzii Prof. Ion Dumeniuc, tronsonul cuprins între bd. Mircea cel Bătrân şi str. Mihail Sadoveanu,  se desfăşoară conform calendarului stabilit.

Potrivit unui comuncat de presă emis de municipalitate, până la acest moment a fost amenajată fundaţia, a fost tasat terenul cu lut, a fost aşternut stratul de pietriş în smoală, iar de o parte şi de alta a drumului au fost instalaţi stâlpii pentru iluminatul stradal. De asemenea, s-au încheiat deja lucrările de amenajare a bordurilor la trotuar, au fost amenajate parcări, pe ambele părţi ale carosabilului, precum şi s-au instalat reţelele de electricitate.

La ora actuală se amenajează trotuarele, pe ambele părţi ale drumului. Conform proiectului, trotuarele vor avea o lăţime de 3 metri fiecare şi vor fi amenajate, de asemenea, zone verzi, pe o lăţime de 6 metri.

De menţionat că lăţimea noului drum va fi de 15 m şi va avea 4 benzi de circulaţie. Costul proiectului este de 15,6 milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014. Lucrările de construcţie a drumului se vor încheia până la sfârşitul anului curent.

 

About Author

admin