Alegerile parlamentare din 30 noiembrie ar putea fi amânate!

parlament

Alegerile parlamentare, care urmează să aibă loc la data de 30 noiembrie 2014, ar putea fi amânate pemai târziu, scrie jurnalistul Dmitrii Ciubașenco. Potrivit redactorului-șef al ziarului Panorama, această posibilitate este discutată intens în interiorul Coaliției de Guvernare.

Ciubașenco susține că există mai multe motive care ar putea să determine Coaliția de guvernare să facă acest pas.

“În primul rând, la Bruxelles nu există certitudinea că până la 30 noiembrie toate țările membre ale UE vorreuși să ratifice acordul de asociere semnat de Republica Moldova. Dacă după alegeri, în Parlament vor veni forțe politice noi, atunci acest acord nu va mai intra niciodată în vigoare.”, scrie ziaristul.

Potrivit lui Ciubașenco, Occidentul nu vrea nici ca alegerile din Republica Moldova să aibă loc concomitent cu cele din Ucraina, or puterea de la Kiev și cea de laChișinău sunt asociate de mulți cetățeni moldoveni ca un partid unic proeuropean al războiului. Acest lucru, susține jurnalistul, i-ar putea speria pe alegători.

În cele din urmă, Ciubașenco face trimitere și la faptul că embargo-ul imps de Rusia, în combinație cu factorul extern (războiul din Ucraina) nu sunt deloc favorabile actualei puteri proeuropene.

Ciubașenco mai amintește în articolul său și despre faptul că există mai multe pretexte care ar putea fi folosite de actuala guvernare pentru amânarea datei alegerilor până în iunie 2015, însă în situația actuală, tragerea de timp va juca doar împotriva partidelor ProEuropene.

LiveNews.md

About Author

admin