ALERTĂ! Ebola SE RĂSPÂNDEȘTE! Primul caz de infecție diagnosticat în Statele Unite

În Statele Unite a fost diagnosticat primul caz al unui bolnav care a contractat virusul Ebola în Africa, a anunțat un purtător de cuvânt al Centrului federal pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), citat de AFP.

Bolnavul, un bărbat care a călătorit în Liberia, se află în prezent internat într-un spital din Dallas, statul Texas (sud), a precizat sursa amintită.

“Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii”, a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, el a declarat că autorităţile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în ţară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

“Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa pe larg în ţară”, a declarat directorul CDC.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington.

Doi medici americani şi un misionar repatriaţi în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declaraţi recent vindecaţi.

About Author

admin