Analist economic, despre preţurile la carburanţi: Piața revine la normalitate

“Dezmățul petroliștilor a început în a doua jumătate a anului 2014, odată cu prăbușirea prețului la Petrol pe piețele internaționale și a durat până la începutul anului 2016, atunci când Guvernul a înțeles că este necesar de intervenit urgent pe piață”, a scris Veaceslav Ioniţă, într-o postare pe Facebook.

După “dezmăţul petroliştilor” a urmat revenirea la normalitate, iar preţurile la carburanţi se apropie de cele corecte.

“A treia perioadă – revenirea lentă la normalitate. După intervenția Guvernului, chiar dacă nu este cea mai reușită și poate fi contestată, totuși trebuie să recunoaștem că piața revine încet, încet la normalitate. Prețurile aproape că se apropie de cele corecte”, scrie Ioniţă.

Analistul semnalează că această revenire la normalitate se produce pe fundalul creşterii prețurilor la petrol pe piața internațională, care s-a majorat de la 45 USD/Barrel până la 80 USD/Barrel.

”Această majorare a prețurilor a trezit un val enorm de nemulțumire și este foarte greu de explicat la oameni că acum este totul corect, după ce am avut Perioada Neagră a Pieței Produselor Petroliere în anii 2014-2016”, conchide Veaceslav Ioniţă.

 

sursa: moldova24.info

About Author

admin