Anatol Șalaru a găsit soluția: Leancă președinte PLDM, iar Filat președinte PLR

salaru

Liberalu Anatol Șalaru susține că a găsit soluția pentru PLDM și partidul lor satelit – PLR. Potrivit acestuia, ca să le crească ratingul ambelor, e necesară o mică schimbare. Șalaru propune alegerea lui Iurie Leancă în calitate de președinte al PLDM, iar pe Vlad Filat în calitate de președinte al PLR. Astfel, susține liberalul, cele două partide ar putea acumula în total cel puțin 26 la sută din sufragii la următoarele alegeri parlamentare.

“Pe unii ii ingrijoreaza scăderea dramatica în sondaje a partidului lui Filat si viitorul fără viitor al Plr -ului. Eu vreau sa propun atentiei dvs o soluție, capabila sa ridice în sondaje Pldm -ul și, poate, chiar sa-i bage în parlament pe reformatatii lui Vanea Gadarca. Pentru asta e necesar sa fie făcute doua lucruri.
1.la un congres extraordinar al Pldm, convocat duminica următoare, Iurie Leanca sa fie ales președinte de partid și asta ii va duce la cel puțin 20%.
2. Tot duminica, Plr sa convoace un congres și sa-l aleagă pe Vlad Filat președinte unic, sau președinte -general, ca ei au mai mulți co-presedinti. El merita cel mai mult aceasta funcție, din dubla lui postura de părinte – fondator și părinte spiritual. Filat va transfera Plr – ului cele 5,5% din imaginea pe care o mai are, plus cele 0,5% pe care le are acuma gașca lui Hadarca si …. minunea-i gata.

LiveNews.md

About Author

admin