ANCHETĂ FINALIZATĂ în cazul șoferului care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni la Telecentru

Procuratura mun.Chişinău anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a şoferului microbuzului de pe ruta 120 care a accidentat mortal o minoră pe o trecere de pietoni.

Foto simbol (sursa: timpul.md)

Foto simbol (sursa: timpul.md)


Cazul a avut loc pe 4 iulie curent, pe o trecere de pietoni de pe şos.Hînceşti din direcţia str.Ialoveni spre str. Spicului, cînd inculpatul, aflîndu-se la volanul unui microbuz de pe ruta 120 a tamponat mortal o minoră, care traversa strada împreună cu mama sa. La scurt timp după impact, fetiţa în vîrstă de 5 ani, a decedat în drum spre spital.

La demersul procurorilor, inculpatul a fost plasat în arest, unde se află pînă în prezent. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, sau decesul unei persoane).

Actul de inculpare a acestuia a fost expediat de procurori în Judecătoria sect.Centru. Pentru comiterea acestei infracţiuni, Codul penal prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

De asemenea, Procuratura Capitalei continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa şoferului de microbuz de pe ruta 155, care, pe 2 iulie curent a fost implicat într-un grav accident rutier la intersecţia străzilor Alexei Şciusev cu Mihai Eminescu. În urma impactului, maxi-taxi-ul s-a răsturnat, 11 persoane, printre care 3 copii, fiind internaţi în spital. Pe moment, procurorii sînt în aşteptarea rezultatelor expertizelor dispuse pe acest caz pentru a putea finaliza şi expedia dosarul în judecată.

LiveNews.md

About Author

admin