Andrian Candu, despre alegerile declarate nule: Oricât nu ne-am strădui nu putem găsi niciun avantaj pentru guvernare în această situație

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, urmăreşte cu atenţie evoluţia lucrurilor în cazul alegerilor locale din Chişinău şi se întreabă cui foloseşte escaladarea tensiunilor din societate.

“Urmăresc cu îngrijorare evoluția lucrurilor în cazul alegerilor locale noi din Chișinău. Colegii mei s-au expus referitor la precedentul periculos creat. Aș vrea numai să amintesc despre principiul de la care pornește orice investigație – cui folosește?”, se întreabă Andrian Candu, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Parlamentului mai spune că PDM nu poate interveni în actul justiţiei, ci se va concentra în continuare pe implementarea reformelor.

“Dați-mi argumente ce câștigă PDM din această situație. Pentru că noi, împreună cu colegii, oricât nu ne-am strădui nu putem găsi niciun avantaj pentru guvernare în această situație. Suntem blamați că “nu intervenim în justiție pentru Năstase”, pentru Usatîi, pentru candidata Șor și pentru mulți alții. Dar noi nu vom interveni în actul de justiție, ci ne vom concentra pe reforme, împreună cu partenerii noștri externi ce ne pot ajuta să modernizăm și să profesionalizăm acest sector, pentru ca cetățenii să aibă încredere în justiție”, a mai scris Candu.

About Author

admin