Andrian Candu: Am îndeplinit acțiunile convenite cu FMI. Suntem pregătiți pentru întrevederea cu echipa de experți ai fondului

Republica Moldova a îndeplinit toate acțiunile și condițiile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința plenară de vineri.

Potrivit speakerului, plenul Parlamentului a aprobat și astfel, executat toate acțiunile angajate față de FMI, iar la 20 decembrie curent urmează a fi raportată îndeplinirea lor. Este vorba de două proiecte de legi cu privire la sistemul financiar-bancar și Legea bugetuluui de stat pentru anul viitor. La fel, președintele Parlamentului a salutat aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2018.

Andrian Candu a menționat că Legislativul a ratificat și Acordul cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi Memorandumul de înţelegere. În context, președintele a mulțumit tuturor celor implicați în acest proces, inclusiv Guvernului și colegilor parlamentari.

About Author

admin