Angela Gonța îi amenință pe martorii lui Filat: Legea vă obligă să mergeți!

Supărată că martorii apărării au preferat să stea astăzi acasă în loc să meargă să-l apere pe Filat, Angela Admin-Gonța a decis să le arate din deget pe Facebook și să-i amenințe cu Codul Penal. Aceasta a răbufnit pe rețeaua de socializare rugându-i și pe jurnaliști să citească Codul Penal:

Scurt, clar si cuprinzator. Iata ce spune legea. Mai exact, CODUL DE PROCEDURĂ PENALĂ.
Dragi jurnalisti, cititi, va rog. E scris negru pe alb. Martorul este obligat sa se prezinte. Martorul care refuză sau se eschivează de a face declaraţii poartă răspundere conform art.313 din Codul penal, iar martorul care face declaraţii mincinoase cu bună ştiinţă – conform art.312 din Codul penal.
(7) Martorul este obligat:
1) să se prezinte la citarea organului de urmărire penală sau a instanţei pentru a face declaraţii şi a participa la acţiuni procesuale;
2) să facă declaraţii veridice, să comunice tot ce ştie în legătură cu cauza respectivă şi să răspundă la întrebările puse, să confirme, prin semnătură, exactitatea declaraţiilor sale incluse în procesul-verbal al acţiunii procesuale sau anexate la acesta;
3) să prezinte, la cererea organului de urmărire penală sau a instanţei, obiecte, documente, mostre pentru cercetare comparativă;
(…)
(8) Neexecutarea neîntemeiată de către martor a obligaţiilor sale atrage răspunderea prevăzută de lege.
(9) Dacă martorul nu se prezintă la acţiunea procesuală fără motive întemeiate, organul de urmărire penală sau instanţa are dreptul să ordone aducerea lui silită.
(10) Martorul care refuză sau se eschivează de a face declaraţii poartă răspundere conform art.313 din Codul penal, iar martorul care face declaraţii mincinoase cu bună ştiinţă – conform art.312 din Codul penal.

Angela Gonța, ex-ProTV Chișinău, este actuala soție a lui Vlad Filat. După ce acesta a fost arestat în cel mai răsunător dosar de corupție (JAFUL SECOLULUI sau FURTUL MILIARDULUI), Gonța a fost protagonista mai multor scandaluri în presă, printre care apariția la volanul unui Mercedes de lux despre care s-a scris că a fost cumpărat de Vlad Filat din pușcărie prin intermediul șoferului său Beț Veaceslav, după ce un Porsche Cayenne al Angelei a fost sechestrat de oamenii legii pe motiv că ar fi fost procurat din banii furați de la BEM.

Tot Angela Gonța este și ADMINISTRATORUL paginii de facebook al învinuitului Vlad Filat, care semna postările din numele ex-premierului cu „Al Vostru Admin”.

sursa: moldova24.info

About Author

admin