Așa-zisul referendum anti-mixt al ONG-urilor, dat de gol de analistul lui Renato Usatîi! Aceste e supărat pe PLDM că nu susține referendumul organizat în realitate de PN, PDA și PCRM

Analistul politic Alexei Tulbure, care promovează activ interesele interlopilor Țopa și Usatîi, dă de pământ cu liderul PLDM, Viorel Ciobotaru. Asta după ce președintele PLDM a declarat că formațiunea pe care o conduce nu își asumă rezultatele referendumului privind anularea sistemului mixt de vot, care nu are șanse de izbândă.

Potrivit lui Tulbure, argumentul invocat de președintele PLDM, Viorel Cibotaru, sunt lipsite de logică. ”Partidele politice urmează să participe la ceea ce e bine pentru țară sau numai acolo și în ceea ce nu aduce riscuri de eșec? Cum să nu apară o legitimă întrebare: Are oare Moldova nevoie de un astfel de PLDM?”, a menționat Tulbure pentru moldnews.md.

Amintim că liderul PLDM, Viorel Cibotaru, a declarat la o emisiune TV că nu vrea să exteriorizeze şi să își asume consecinţele unui proces finalitatea căruia este destul de şubredă. Cibotaru crede că plebiscitul este aproape sortit eșecului, pentru că oamenii nu vor ieşi la vot.

Inițiativa de organizare a unui referendum pentru anularea votului mixt a fost lansată de către un grup de reprezentanți ai societăți civile, susținători ai PAS și PPDA. În scurt timp, „Partidul Nostru” și PCRM au aderat la idee și au promis suport pentru organizarea referendumului.

sursa: today.md

About Author

admin