Asociaţia Transportatorilor Auto şi de Pasageri în regim de taxi, despre Pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală”: Întreg businessul din Moldova așteaptă asemenea măsuri

Pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală”, adoptat de Parlament, este salutat de Asociaţia Transportatorilor Auto şi de Pasageri în regim de taxi. Asociaţia îşi exprimă mulţumirea în special faţă de legile privind stimularea fiscală, reducerea fiscalităţii şi declararea voluntară a capitalurilor personale.

„Membrii asociaţiei noastre, dar şi întreg businessul din Moldova aşteptau asemenea măsuri de relaxare fiscală, care să ajute la derularea activităţii atât în beneficiul clienţilor noştri, cât şi în beneficiu celor care derulează afaceri în acest domeniu”, se conţine într-un comunicat al organizaţiei.

„Ne dorim ca aceste legi favorabil mediului de afaceri să fie promulgate în cel mai scurt timp, pentru ca ele să poată intra în vigoare”, se mai conţine în comunicatul citat.

Amintim că “mica reformă fiscală” propune şi un nou sistem de impozitare pentru cei care prestează activitatea de taximetrie. Astfel, angajaţii care primesc un salariu lunar de până la 10 mii de lei vor plăti un impozit lunar fix de doar 500 de lei, iar plăţile lunare pentru prima de asigurare medicală şi contribuţia socială vor constitui a 12-a parte din mărimea fixă a acestora, stabilită de Guvern pentru anul respectiv. Cheltuielile pentru reparaţia automobilelor care funcţionează ca taxiuri vor fi deductibile 100%.

Premierul Pavel Filip a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că taximetriştii vor fi obligaţi să emită bonul de casă, iar dacă acesta nu este emis şi înmânat, călătorul are tot dreptul să nu achite călătoria. Totodată, se măresc amenzile pentru practicarea ilicită a acestei activităţi, adică fără licenţă.

sursa: today.md

About Author

admin