Atenție! COD GALBEN și PORTOCALIU de ninsori

Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu de ninsori în toată țara. La sud, codul portocaliu va intra în vigoare de sâmbătă seara. În toată țara, în perioada 17-18 ianuarie se prevăd ninsori foarte puternice. Grosimea stratului de zăpadă va constitui 25-30 cm, izolat și mai mult, iar pe drumuri va troieni.

Cea mai mare parte a țării se află sub o atenționare cod galben de ninsori și viscol, răcire accentuată a temperaturilor, valabilă pentru marea parte a teritoriului țării. Atenționarea va intra în vigoare sâmbătă și va fi valabilă până duminică seara.

În acest sens, salvatorii avertizează cetățenii să nu să se supună riscului și să pornească la drum, pentru a evita situațiile de risc. Mașinile trebuie echipate corespunzător, în portbagaj să existe lopată și nisip, dar și lanțuri pentru anvelope. Dacă vă pomeniți cu mașina în pericol, cereți ajutor, alertând serviciile de urgență și nu stați prea mult în automobilul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon. Populația este rugată să respecte normele antiincendiare și alte norme de securitate.

About Author

admin