ATENȚIE CUM ACHITAȚI ÎN LOCALURILE DIN CHIȘINĂU! CHELNERUL ȘI BARMENUL UNUI LOCAL FURAU BANII DE PE CARDURILE CLIENȚILOR

card3

Chelnerul şi barmanul sunt învinuiți de sustragerea ilegală a banilor de pe cardurile clienţilor ca urmare a sesizărilor mai multor bănci comerciale, clienţii cărora reclamau dispariţia banilor de pe carduri, anunță un comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii au stabilit că, atunci când clienţii localului transmiteau chelnerului cardurile bancare pentru achitarea produselor consumate, acesta, împreună cu barmanul, copiau datele de pe carduri fără ştirea şi acordul titularilor, pe care ulterior, le utilizau la efectuarea diferitor tranzacţii on-line.

Astfel, în decursul anului 2014, inculpaţii au prejudiciat 8 clienţi ai localului, printre care şi cetăţeni străini, cu banii cărora au efectuat peste 100 de plăţi on-line pentru jocuri electronice, din care circa 70 de tranzacţii au fost ulterior anulate din cauze independente de voinţa făptuitorilor.

În urma acţiunilor ilegale ale învinuiţilor, clienţii restaurantului au fost prejudiciaţi cu peste 38 mii lei, iar potrivit datelor obţinute de procurori, cei doi aveau intenţia de a cauza victimelor un prejudiciu în mărime de peste 190 mii lei.

În incinta restaurantului, precum şi la domiciliile angajaţilor acestuia au fost depistate sistemele informatice, precum şi alte obiecte utilizate la săvîrşirea infracţiunii, înscrisuri cu datele sustrase ale cardurilor bancare ale clienţilor.

Chelnerul, în vîrstă de 28 de ani şi barmanul în vîrstă de 18 ani sunt locuitori ai capitalei şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Fiind audiat de procurori, ultimul şi-a recunoscut integral vinovăţia.

About Author

admin