ATENȚIE MARE LA DETERGENȚI! Poliția a depistat o linie clandestină de contrafacere

Doi bărbații cu vârsta de 27 şi respectiv 28 ani, au fost deconspiraţi de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Aceștea, comercializau în proporţii mari detergent sub formă de praf contrafăcut, în pieţele din capitală. Acţiunile forţelor de ordine au avut loc în cadrul operaţiunilor speciale de prevenire a contrabandei şi combaterii traficului ilicit de mărfuri.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii, poliţiştii au identificat şi o tipografie care activa în complicitate cu suspecţii. Fiind desfăşurate percheziţii la sediul tipografiei, situat pe strada „Petru Rareş”, a fost depistat utilajul cu care confecţionau şi tipăreau cutii pentru praf de spălat, cu aplicarea inscripţiilor unor branduri renumite. Ulterior au fost descoperite peste 600 de cutii într-un garaj, arendat de către un suspect, unde erau ascunse şi pregătite pentru ambalare cu detergent. De asemenea a fost găsită materie primă ce servea la confecţionarea cutiilor în acest scop.

Astfel, au fost ridicate toate probele delicte şi depozitate în camera specială de păstrare. Poliția continuă investigaţiile pentru a identifica persoanelor implicate în această schemă ilegală. Suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru falsificarea şi contrafacerea produselor, care prevede amendă în mărime de la 20 000 la 40 000 lei sau închisoare de pînă la 1 an, iar proprietarul tipografiei riscă să-i fie retrasă licenţa de activitate pentru complicitate.
sursa: Poliție.gov.md
LiveNews.md

About Author

admin