AU ASCUNS ȚIGĂRILE ÎN FÂNTÂNĂ // Peste 69.500 ţigarete confiscate şi trei persoane reţinute

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat 69.540 ţigarete marca Rothmans Blue ce urmau a fi introduse în ţară  de către trei cetăţeni din Republica Moldova. 

În data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 23.10, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora care desfăşurau o misiune specifică cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii au observat pe direcţia localităţii de frontieră Măcăreşti, trei persoane care transportau şapte colete voluminoase.

În scurt timp la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector care a procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, au abandonat coletele şi au încercat să fugă în vegetaţia din zonă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au reţinut persoanele şi au stabilit că acestea sunt cetăţenii din R. Moldova, Marcel D., Ion J. şi Alexandru  C., cu vârste cuprinse între 28 şi 22 de ani.

Oamenii legii din România au mai stabilit faptul că Marcel D. a trecut coletele peste râul Prut şi le-a ascuns intr-o fântână secată, apoi i-a aşteptat în zona respectivă pe ceilalţi doi. În apropierea zonei unde au fost depistaţi bărbaţii, poliţiştii de frontieră au descoperit autoturismul marca Mercedes cu care Ion J. şi Alexandru  C. au intrat legal în România.

În urma inventarierii celor şapte colete s-a constatat că acestea conţineau 69.540 ţigarete marca Rothmans Blue, în valoare de 38.351 lei românești, care au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă  şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

 Tigari Tigari2

About Author

admin