Autoritățile municipale, în inspecție la Ciocana. Ce s-a depistat

Proiectele în desfășurare din sectorul Ciocana au fost inspectate astăzi de către autorități.

Urmează a fi finalizată ultima etapă a lucrărilor de asfaltare a aleii din bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. I. Vieru – I. Dumeniuc. Pe această porţiune vor fi amenajate şi spaţiile verzi, instalate bănci şi coşuri pentru gunoi, care anterior lipseau în totalitate şi să fie conectate camerele de supraveghere video”.

Pe terenul municipal din bd. Mircea cel Bătrân 26/4, unde anterior era amplasată o parcare particulară, urmează a fi amenajate alei pietonale, terenuri de joacă, mese de tenis, locuri de parcare.

Edilul afirmă că pe bd. Mircea cel Bătrân 2 se propune amenajarea unui scuar şi locuri de parcare, va fi instalat mobilier urban şi jardiniere stradale cu flori, anterior fiind mai multe gherete care ocupau tot spațiul pietonal.

În paralel, ne propunem să reabilităm pe etape trotuarul din bd. Mircea cel Bătrân, cu locuri de parcare şi spaţiu verde. Intenţionăm să reabilităm scările de acces către Liceul Teoretic „Grigore Vieru”. La fel, în preajmă urmează a fi amenajată o alee a şcolarilor care se întinde pe 1 km şi face legătura dintre liceu şi alte 4 instituții de învăţământ. Aleea se propune a fi iluminată şi dotată cu mobilier urban. Totodată, scuarul adiacent va fi amenajat şi vor fi create locuri de parcare. La fel, vrem să amenajăm o alee a şcolarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân, în preajma Liceului Teoretic „Constantin Negruzzi” şi a grădiniţei de copii Nr. 188”.

Primarul spune că pe str. M. Sadoveanu, porţiunea de la str. P. Zadnipru la str. I. Vieru va fi reabilitat trotuarul, va fi amenajată pista pentru biciclişti, mobilierul urban, locuri de parcare. Aleea va fi iluminată.

„Am planificat ca în acest an să amenajăm pe etape locuri de parcare pe str. Ginta Latină, iniţial pe porţiunea de 3 km de la str. P. Zadnipru la str. I. Dumeniuc. Ne-am propus la fel, să reconstruim izvorul ,,Grigore Vieru” din pădurea-parc ,,Rîşcani”. Plus urmează reparația curților de bloc. Vom ţine cont de părerea oamenilor la fiecare obiectiv. Noi suntem responsabilii care trebuie să soluționeze problemele oamenilor şi nu să genereze altele”, a precizat primarul.

Mâine inspectarea sectoarelor va continua, subliniază Ion Ceban.

About Author

admin