BOP-ul, subiect de glume: L-au transformat din Barometru în DArometru

După ce acum o lună Institutul Republican Internaţional (IRI) publica un sondaj în care Platforma DA era pe locul 4 în topul partidelor, cu 7 %, BOP-ul prezintă astăzi o cifră de 18 % pentru Platforma DA. Aceste rezultate au fost şi criticate de experţi, dar şi subiect de glume pe reţelele de socializare.

Unul din liderii Platformei DA, Igor Boţan, dar şi directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, cunoscut simpatizant al protestelor din centrul capitalei, mai bine nu participa la realizarea sau prezentarea sondajului, cred analiştii. De menţionat că cei doi au fost membri ai juriului care a evaluat datele colectate pentru sondaj. Din acest juriu, care funcţionează pe principiul de rotaţie, mai face parte şi un alt susţinător activ al Platformei DA, jurnalista Natalia Morari.

Datele prezentate astăzi de BOP poziţionează Platforma DA pe locul 2, cu 18 %, fiind în faţa socialiştilor cu 3 % şi în spatele Partidului Nostru cu 6 %. Pentru comparatie, sondajul IRI de acum o lună poziţiona Platforma DA pe locul 4, cu 7 %, la distanţă mare de socialişti şi Partidul Nostru. Aceste rezultate sunt cel puţin stranii deoarece în ultima lună Platforma DA nu a organizat multe activităţi care i-ar fi adus creşterea ratingului. Din contra, în ultima perioadă la singurul protest anunţat că va fi “de amploare”, de pe 29 noiembrie, s-au adunat circa 2000 de oameni. Totodată, şi numărul corturilor din Piaţă s-a redus drastic, iar ministrul de Interne Oleg Balan declara recent că în corturile Platformei DA într-o seară au dormit doar 3 oameni.

Deputatul socialist Ion Ceban a scris un mesaj pe Facebook la acest subiect, sugerând că directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, joacă în aceeaşi barcă cu Platforma DA. “Platforma DA și-a lăsat barbă. Barbă roșie. Iar BOP are o nouă platformă. Da”, a scris Ceban.

Şi jurnalistul Sorin Bucătaru scrie că Arcadie Barbăroşie “a transformat Barometru în DArometru”.

sursa: Democracy.MD

About Author

admin