Brokerii vamali, despre “mica reformă fiscală”: este rezultatul unei comunicări extrem de productive între Guvern şi mediul de afaceri

Asociatia Brokerilor Vamali din Republica Moldova salută, într-un comunicat de presă, aprobarea recentă a pachetului de legi privind stimularea mediului de afaceri şi creşterea veniturilor populaţiei.

În comunicatul citat se spune că businessul moldovenesc va avea numeroase beneficii ca urmare a intrării în vigoare a măsurilor de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea fiscalităţii şi introducerea unor facilităţi în derularea activităţii economice.

“Măsurile precum reducerea cu 5 puncte procentuale a cotei contribuţiei angajatorului la bugetul asigurărilor sociale de stat, măsurile fiscale pentru sectorul HORECA, prevederile pentru domeniul taximetriei, facilităţile pentru repatrierea valutei, declararea voluntară a capitalului, dar şi reducerea presiunii asupra mediului de afaceri sunt măsuri concrete şi atât de mult aşteptate de către întreg businessul moldovenesc”, susţin brokerii vamali.

“Efortul actualei guvernări de a merge până la capăt cu adoptarea pachetului de legi este unul care merită salutat şi este rezultatul unei comunicări extrem de productive intre reprezentanţii celor două părţi: Guvernul şi mediul de afaceri. Suntem încrezători în faptul că acest dialog va continua şi ne oferim disponibilitatea şi suportul pentru ca astfel de măsuri să poată fi luate în continuare”, se mai spune în comunicatul citat.

sursa: moldova24.info

About Author

admin