Camera de Comerț și Industrie Turcă din Moldova salută adoptarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală: va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale

Camera de Comerț și Industrie Turcă din Moldova salută proiectul privind relaxarea fiscală și reducerea presiunilor contra mediului de afaceri, votat ieri de Parlament. Instituția își exprimă încrederea, într-un comunicat de presă, că respectivele prevederi vor avea un impact pozitiv asupra economiei naționale.

„Toate acestea sunt lucruri bune și ne dau încrederea că guvernul și Parlamentul Republicii Moldova își mențin angajamentul de a contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea investițiilor străine”, se spune în comunicatul citat.

Între timp, Serviciul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor vine cu o serie de recomandări pentru implementarea eficientă a Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală. Într-o scrisoare adresată șefului Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului, Ștefan Creangă, directorul Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor recomandă aplicarea eficientă a măsurilor de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, interzicerea excepțiilor aplicării prevederilor de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, coordonarea și cooperare între institușii pentru contracararea acestui flagel, cooperarea cu instituțiile internaționale.

Recomandările au fost elaborate, după consultarea unui expert notoriu în domeniu, doctorul Yehuda Shaffer, care deține o experiență vastă în domeniul legislației privind confomarea fiscală și a combaterii spălării banilor.

sursa: moldova24.info

About Author

admin