Campania „Copil Școlarizat – Copil Protejat” a pornit în toată țara: 1900 de copii vor primi ghiozdane și rechizite pentru școală


Inspectoratul General al Poliției, în comun cu AO ”Bunicii Grijulii”, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Clubul de sport “Terra Valahia”, Asociața Femeilor din Poliție și alti parteneri, au pornit, sâmbătă, în țară pentru a împărți bunurile colectate în cadrul Campaniei “Copil şcolarizat – copil protejat”.

Salvatorii și pompierii au venit cu 9 autospeciale de teren pentru a încărca bunurile destinate celor 1900 de copii. Acțiunea a fost lansată în Piața Marii Adunări Naționale din capitală de unde coloana formată din zeci de mașini a subdiviziunilor MAI, dar și a partenerilor implicați au pornit în regiunile din țară.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmează să aducă rechizite și ghiozdane școlare pentru copii aflați în dificultate din raioanele Cahul, Taraclia, Sângerei, Edineț, Comrat, Glodeni, Cantemir, Fălești și Florești. În comun cu polițiștii Inspectoratelor teritoriale vor fi repartizate bunurile, pentru ca minorii să poată începe anul școlar.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în Republica Moldova sunt peste 1900 de minori aflați în dificultate, care nu au posibilitatea de a frecventa instituțiile de învățământ din cauza insuficienții resurselor în familii.

Datorită Campanie Naționale Copil Școlarizat – Copil Protejat lansată de IGP și susținută de IGSU, Asociația Obștească Terra Valahia, Bunicii Grijulii, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, dar și alți parteneri, copii din grupul de risc cu abandon școlar vor frecventa instituțiile de învățământ pentru a se putea integra în societate.

„Se apropie noul an şcolar iată de ce noi părinţii inclusiv profesorii, poliţişti, reprezentanţii ai autorităţilor publice locale trebuie să asigurăm siguranţa copiilor noştri la începutul anului şcolar. Iată de ce am hotărât să lansez această provocare către toţi primarii din localităţile Republicii Moldova”,a scris într-un mesaj, pe Facebook, şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari.

About Author

admin